Dubbel glas doet je veel besparen op je energierekening

Dubbel glas doet je veel besparen op je energierekening

Dubbel glas Veenendaal

Is je woning nog steeds uitgerust met enkel glas? Als je budget het toelaat, is het vervangen van enkel door dubbel glas een goede zaak. Het zorgt voor een lagere energierekening, een betere isolering en een betere inbraakbeveiliging. Op die manier betaalt dubbel glas op korte termijn zichzelf terug. Dubbel glas geeft ook extra waarde aan je woning. Woon je in de regio Veenendaal en wil je de vele mogelijkheden van dubbel glas leren kennen? Wil jij ook dubbel glas in Veenendaal hebben? Ga dan snel is informeren bij een bedrijf bij jou in de buurt.

Wat is dubbel glas?

Bij dubbel glas worden twee ruiten tegen elkaar geplaatst met een tussenruimte van enkele millimeters. Die ruimte wordt opgevuld met droge lucht. Het is deze tussenruimte die voor het sterk isolerend effect zorgt. Dubbel glas is zowel warmte- als geluidsisolerend. Het zorgt voor een aangenaam binnenklimaat in alle seizoenen en houdt geluiden buiten. Dat maakt wonen aangenaam en comfortabel.

Dubbel glas bespaart op je energierekening

Warmte en koude in onze woning werken tegenovergesteld. Warmte in huis wil graag zo snel mogelijk naar buiten, terwijl de koude van buiten graag binnen wil. De omgekeerde wereld, want op die manier gaat er veel dure energie verloren. Dit warmteverlies kost je jarenlang veel geld. Geld dat je veel beter kunt besteden aan het plaatsen dan dubbel glas.

Dubbel glas verhoogt je wooncomfort

Door het warmteverlies zo klein mogelijk te houden blijft de meer verspreid over je volledige woning. Bij enkel glas is blijft het koud aan het venster, hoe hard je je woning ook verwarmd. Dat is niet zo bij dubbel en bij hoogrendementsglas (drie- en vierdubbel glas). Die houden de temperatuur in je woning overal gelijk. Dat zorgt voor een prettig gevoel verhoogt je wooncomfort aanzienlijk.

Dubbel glas voorkomt condens en verbetert je gezondheid

Bij enkel glas wordt er snel condensatie gevormd. Dat wordt met dubbel glas voorkomen. Minder condens betekent meteen ook minder vocht in je woning. Vocht stimuleert de vorming van schimmels die je ziek maken.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *